Dāvināšana citiem var sniegt lielu gandarījumu, un vēl jo lielāku, ja tā ir ēdiena gatavošana, jo ēdināšana apmierina izdzīvošanas vajadzības. Piepildījuma sajūtu var radīt ne tikai dāvināšanas labums, bet arī tas, ka esam kādam "palīdzējuši". Tas var palīdzēt veicināt uzticības, kopības, jēgas, mērķa, piederības, tuvības un intimitātes izjūtu - tas viss ir saistīts ar tādām lietām kā lielāka laime, mazāka depresija un lielāka/pozitīvāka vispārējā labklājība. Cik bieži jūs gatavojat?
Sāksim ar acīmredzamo: ir daudz pētījumu, kas liecina, ka veselīgs uzturs ir saistīts ar daudziem īstermiņa un ilgtermiņa ieguvumiem veselībai. Viens no veidiem, kā pārņemt veselīgākus ēšanas paradumus, var būt ēdiena gatavošana mājās. Arī es mēdzu gatavot dažādus ēdienus. Turklāt es atradu jaunas receptes WorldRecipes.eu Receptes un nolēmu dalīties ar jums. Lai gan pētījumi par to, kā ēdiena gatavošana uzlabo emocionālo labsajūtu, ir ierobežoti, tomēr tie, kas ir veikti, ir daudzsološi.
Veselīgam uzturam ir būtiska laba veselība un uzturs. Tāpēc veselīga uztura receptēs ir jāiekļauj septiņas galvenās pārtikas produktu grupas: ogļhidrāti, tauki, minerālvielas, šķiedrvielas, olbaltumvielas, minerālvielas un ūdens.